ČEZ číslo týdne: 12

20.04.2024 11:44 | Tisková zpráva

12 členů má jaderná aliance zemí EU.

ČEZ číslo týdne: 12
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Další dvě země, Itálie a Belgie, mají v alianci statut pozorovatelů. Nadpoloviční většina zemí evropské „27“ tak má zájem o mírový rozvoj jaderné energetiky. Výsledkem navázaného dialogu klubu s Evropskou komisí je mj. trend založený na technologické neutralitě, který je nově obsažen v dokumentech předkládaných Evropskou komisí. To se podařilo například v případě nařízení o průmyslu s čistými nulovými emisemi (Net Zero Industry Act) nebo ve sdělení o klimatickém cíli do roku 2040. Členy klubu jsou vedle České republiky také Bulharsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Maďarsko, Nizozemsko, Polsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko a Švédsko.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Eurokomisař

Pořád se tu mluví o eurokomisaři. Mě by zajímalo, v čem je pro nás lidi tato funkce důležitá? A jestli je, proč se diskutuje o tom, kdo jej nominuje víc, než o tom, kdo bude nominovaný? Fakt si myslíte, že nezkušená Nerudová je dobrá volba? Proč třeba nenominujete nějakého nestranného kandidáta, kte...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

13:21 Český statistický úřad: Výstavba bytů v roce 2023 mírně klesla

V roce 2023 bylo v Česku dokončeno 38 067 nových bytů, polovina v rodinných domech a téměř 38 % v do…